OOST, het internetplatform over de schoonheid van Gelderland

OOST is het internetplatform over erfgoed en ruimte van het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland. Het richt zich op al diegenen die vanuit uiteenlopende achtergronden de interesse en de zorg delen voor de schoonheid van Gelderland. De website is in de eerste plaats gericht op de Gelderse gemeenten, maar ook bedoeld voor erfgoed- en bouwprofessionals, bestuurders, opdrachtgevers, studenten en betrokken burgers.

OOST bevordert de informatievoorziening en het debat over cultuurhistorie en de kwaliteit van de leefomgeving. Het signaleert en bundelt kennis en informatie van professionele en informele organisaties en netwerken die zich bezighouden met erfgoed en ruimtelijke kwaliteit in Gelderland.

OOST signaleert, informeert en verbindt.

OOST, Over de schoonheid van Gelderland treedt in de voetsporen van de website Gelders Bouwmeesterschap (beëindigd eind 2011) en de website OOST, Over de schoonheid van Oostelijk Nederland (beeindigd 2013). Ook is het een vervolg op OOST, tijdschrift voor ruimte en cultuur in Gelderland en Overijssel.

Hoe werkt het?

De website is opgezet als een doorlopende informatievoorziening, als een weblog. Nieuwsfeiten, artikelen en columns worden op de openingspagina onder elkaar getoond, de laatst gepubliceerde steeds bovenaan. De permanent bijgehouden agenda toont de relevante bijeenkomsten en activiteiten.

Om de informatie te kunnen delen met een zo groot mogelijke groep geïnteresseerden is er een  nauwe verbinding gelegd met social media als linkedIn en Twitter. Het Twitter-account van OOST luidt @OOSTwebsite.

De OOST-nieuwsbrief signaleert en attendeert actualiteiten en wordt met regelmaat gestuurd aan degenen die zich daarvoor hebben opgegeven. Inschrijven kan via de link in de rechter zijbalk. Ook is er de mogelijkheid RSS-feeds in te stellen.

Zelf publiceren?

Wilt u zelf ook bijdragen door iets te publiceren? Dat kan. Stuur daartoe een e-mailbericht aan de webredactie (m.bogie@geldersgenootschap.nl). Er wordt voor u een gebruikersaccount aangemaakt en u krijgt de Spelregels voor het gebruik toegestuurd. U kunt die spelregels ook hier raadplegen.

Hebt u een onderwerp dat geschikt is om opgenomen te worden in de agenda, stuur dan een bericht aan de agenda-redacteur (m.bogie@geldersgenootschap.nl).

 
Door wie wordt OOST gemaakt?

 
Contact
Maurice Bogie, redacteur namens Gelders Genootschap

 

 

© 2013 - Gelders Genootschap 2013